Uitstel voor gebruikersruimte Papegaaisbolwerk

De Leidse gemeenteraad heeft afgelopen donderdag in meerderheid besloten om nog geen besluit te nemen over de realisatie van een gebruikersruimte voor harddrugs in Nieuwe Energie. Het CDa, gesteund door de VVD, Leefbaar Leiden, de SLO en de Christenunie willen het voorstel eerst bespreken in de raadscommissie. Het CDA wil zelfs dat de hele stad zich er eerst over kan uitspreken via een inspraakprocedure. SP-wethouder  Roos van Gelderen (zorg, welzijn) vindt het jammer dat er nu vertraging optreedt: “Maar als u het mij met het mes op de keel vraagt, moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat er door uitstel niks mis gaat.”

De wethouder benadrukt dat over de komst van de ruimte al veel contact is geweest met onwonenden en dat de buurt geen problemen ziet. Op een infoavond kwam zelfs maar een handjevol buurtbewoners opdagen. “Met inspraak kan de hele stad reageren. Je kunt je afvragen hoe nuttig dat is”, aldus Van Gelderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×