Vragen LL over beleid rond verdwenen parkeerplaatsen

Leefbaar Leiden stelt het college vragen over twee verdwenen parkeerplaatsen. Die twee plaatsen bevonden zich op de hoek van de Koningstraat en de Maresingel. De eigenaar van een garage met winkel, die zich in het pand op de hoek bevond, heeft ze op particulier initiatief vervangen door een stoep. Inmiddels is de garage verdwenen en hebben studenten hun intrek in het pand genomen. Omdat de parkeerplaatsen nog altijd verdwenen zijn, parkeren bewoners regelmatig hun auto’s op de stoep. Dat leidt incidenteel tot boetes. Er is meerdere malen aan de gemeente gevraagd de parkeerplaatsen opnieuw aan te leggen, maar zonder resultaat. Het zou te veel werk zijn deze kwestie in de betrokken verkeerscommissie te behandelen.

Leefbaar Leiden vraagt burgemeester en wethouders of zij bereid zijn de oude situatie te herstellen. Als het aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen te kostbaar is, stelt de partij voor alsnog een blauwe lijn te trekken, waardoor de stoep toch tot de blauwe zone gaat horen en er dus geparkeerd mag worden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×