Rik van der Geest van het Sportbedrijf Leiden blikt in vogelvlucht terug op 20 jaar sportcafé. Vervolgens 'opent' Aad van der Luit de nieuwe website sportcafeleiden.nl. Het sportcafé hoopt met een aantal maatregelen, zoals de nieuwe website, meer zichtbaar te worden. Vooral voor de jonge sportbestuurders die nu de weg nog niet massaal naar de maandelijkse bijeenkomsten weten te vinden. (Foto's: Chris de Waard).

Jubilerend sportcafé wil verjongen

Al 20 jaar komen sporters, sportbestuurders, ondernemers, pers en politici maandelijks bij elkaar om tijdens het Sportcafé Leiden de lijntjes kort te houden tussen sport, sponsoren en politici. Gisteravond vierde het Sportcafé Leiden dat lustrum in de nieuwe zaal van de Leidse Tafeltennisvereniging Scylla bij het sportpark aan de Voorschoterweg. Naast gezellig, moeten de bijeenkomsten ook nuttig zijn. En dus was sportwethouder Frank de Wit een flink deel van de avond in gesprek met verschillende sportbestuurders over het Leidse sportbeleid dat zowel letterlijk als figuurlijk met achterstallig onderhoud te kampen heeft.

sportcafe.jpg

Rik van der Geest heet de aanwezigen welkom bij het lustrum van het sportcafé. Onder hen ook sportwethouder Frank de Wit die aan de vooravond staat van de presentatie van de langverwachte sportnota.

Binnenkort moet duidelijk worden wat er de komende jaren allemaal wel en niet kan op sportief gebied. Over enkele weken komt De Wit met zijn langverwachte en uitgestelde sportnota. “Inhoudelijk is de nota nu wel klaar. We weten welke keuzes er gemaakt zouden kunnen worden”, zo vertelde De Wit: “Maar het wordt lastig. We hebben voor 56 miljoen aan vaak terechte wensen. Dat geld is er niet en er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden. Daar gaan we de komende weken nog met iedereen over praten”.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×