Rustavi, foto PR.

‘Festival Iberia 2012’ presenteert uitgebreid programma

Onder de titel: ‘Georgië: Plaatselijke Tijd’ brengt Festival Iberia voor de derde keer op rij een kijkje in de cultuur van Georgië. Georgië is een kruising tussen Europa en Azië, maar is ook een kruising tussen het verleden en de toekomst. De gepresenteerde kunst is een weerspiegeling van de tegenstrijdige realiteit waar legenden naast het hedendaagse dagelijkse leven en moderne technologieën naast traditionele ambachten staan. Het festival wordt op 23 maart in Leiden geopend in aanwezigheid van de First Lady van Georgië, Sandra Elisabeth Roelofs. Drie dagen lang kan men workshops volgen en genieten van muziek, kunst, foto’s en batiktechnieken. Diverse Leidse galeries nemen deel aan het evenement evenals kerken en ook de Universiteit Leiden, die in samenwerking met de ambassade van Georgië de leerstoel Georgische talen, cultuur en samenleving instelt. Op het programma staat onder andere het Georgische nationale ensemble Rustavi, een indrukwekkend koor, dat wereldwijd furore maakt met haar optredens. Het complete programma is te vinden op: www.festivaliberia.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×