Brandweeroefeningen Hoflandhuis toegankelijk voor publiek

Het leegstaande Hoflandhuis aan De Zeven Provinciën, vormt voor de brandweer een ideaal oefenterrein. Tot juni zullen er dan ook regelmatig brandweeroefeningen worden gehouden, in dit pand van De stichting Woonzorg Nederland. Bewoners van Noord-Hofland, zullen de komende tijd regelmatig leden van de vrijwillige en beroepsbrandweer van de kazernes Oestgeest, Voorschoten, Leiden en Leiderdorp in hun wijk aantreffen. De oefeningen die overdag en ’s avonds plaatsvinden, bestaan uit het takelen van patiënten van grote hoogte, het doorzoeken van complexe gebouwen, het werken met ademlucht, liftopsluitingen en brandbestrijding. De overlast zal beperkt worden. Er worden geen sirenes gebruikt, er wordt geen vuur gestookt en er wordt niet met water gespoten. Het oefenen met brandbestrijding in het pand wordt door middel van kunstrook en rode lampen geënsceneerd. Bewoners die willen zien hoe de oefeningen in hun werk gaan, mogen komen kijken.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×