Doek valt voor Piraatplaza: "We zijn opgelicht"

Marcel van Dam heeft er geen woorden voor. Zijn Piraatplaza failliet. En er komt geen doorstart, zo kreeg hij vanmiddag van de curator te horen. “En het was niet nodig geweest. Ik ben gewoon opgelicht”, aldus Van Dam die het partycentrum met speelpaleis vijf jaar geleden opzette in Groenoord Plaza. “Ik werkte zeven dagen per week en wilde het eigenlijk wel wat rustiger aan gaan doen. Per 1 september vorig jaar kon ik mijn bedrijf verkopen aan een ondernemer die in Den Haag ook een kinderdagverblijf runt. Zelf zou ik dan vier dagen per week als bedrijfsleider in dienst komen en ik zou bovenop m’n salaris elke maand een bedrag krijgen voor de overname. Beter kan niet dacht ik nog”.

Dat pakte anders uit. Volgens Van Dam kreeg hij de eerste maand keurig zijn geld, maar bleven daarna de betalingen uit. “Die man kwam geen afspraak na. Zelfs de huur betaalde hij niet, die heb ik nog voorgeschoten. Daardoor heb ik zelfs geld toe moeten leggen op mijn eigen bedrijf”.

In november schakelde Van Dam een advocaat in en liet beslag leggen op Piraatplaza. Volgens Van Dam bleek toen dat de nieuwe eigenaar geen horecavergunning kon krijgen, omdat hij een strafblad heeft. “Hij wilde de zaak daarom doorverkopen, maar in plaats daarvan heeft hij faillissement aangevraagd en kan ik dus definitief fluiten naar m’n geld en ligt m’n leven in puin.”

De curator was de afgelopen week druk bezig met het vinden van kopers, zodat het bedrijf een doorstart kon maken onder een nieuwe eigenaar. Volgens Van Dam gaat dat nu ook niet door, omdat de verhuurder ineens 9.000 euro per maand wil vangen in plaats van de 5.000 euro die hij altijd betaalde. Daardoor haakten twee potentiële kopers volgens Van Dam af en volgt een openbare verkoop.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×