Duoconcert in Mare- en Hooglandse kerk

Op zaterdag 10 maart vindt het jaarlijkse duoconcert van de Vriendenstichtingen van de Mare- en Hooglandse kerk plaats. Dit muzikale festijn wordt om 19.00 uur geopend door de oudburgemeester van Leiderdorp Michiel Zonnevylle, die als voorzitter van de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen nauw betrokken is bij de instandhouding van oude kerken. Het concert begint in de Marekerk. Daar begeleidt Henk Gijzen, de vaste organist van deze kerk, Lester Lardenoye, een jonge Nederlandse countertenor. Er klinken werken van H. Purcell en J.S. Bach. Het tweede deel van het concert wordt in de Hooglandse kerk verzorgd door de gitarist Wilco van Wee. Op zijn programma staan diverse werken van Spaanse en Latijns-Amerikaanse componisten. Het duoconcert is gratis toegankelijk voor alle liefhebbers. Wel wordt het gewaardeerd als de bezoekers een vrijwillige bijdrage doneren, of zich aanmelden als vriend van één van de kerken. Meer informatie staat op www.vriendenmarekerk.nl  en www.vriendenhooglandsekerk.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×