Nico Dijkshoorn, foto: Stephan Pelemans.

BplusC viert Boekenweek 2012 met uitgebreid programma

De Boekenweek 2012 met het thema ‘Vriendschap en andere ongemakken’ wordt dit jaar weer uitgebreid gevierd bij BplusC met een interessant programma. In de week, die op 14 maart van start gaat, worden twee lezingen gehouden, diverse workshops en een leuke tentoonstelling.
Op 21 maart geeft schrijfster Annelies Verbeke een lezing in locatie Leiderdorp. Esther Koppejan, ex-politievrouw en schrijfster van de educatieve thriller Celia, bespreekt haar werk op 22 maart op de locatie in de Leidse Nieuwstraat. Deze lezing gaat over ‘Vriendschap op internet: kansen en bedreigingen’.
Wie tijdens de Boekenweek lid wordt van de bibliotheek, krijgt het Boekenweekessay cadeau in een speciale editie, geschreven door Nico Dijkshoorn: ‘Verder alles goed’. In het werkje schrijft Dijkshoorn op zijn bekende hilarische en onnavolgbare wijze de chemie van vriendschap.

Een speciaal voor de Boekenweek ontwikkelde applicatie maakt het voor mogelijk om een mooi gedicht te schrijven, of een kant en klaar exemplaar te gebruiken en op de Facebook pagina van vrienden en vriendinnen te zetten. De bladzijden kunnen versierd worden met mooie albumplaatjes. Aansluitend kan men een geprint exemplaar ophalen. Inspiratie kan men opdoen vanuit de expositie van oude poëziealbums in de vitrines op de locatie in Leiderdorp. www.facebook.com/boekenweek

Meer info en volledig programma: www.BplusC.nl  

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×