Foto's: Marc de Haan.

Kunstwerken in openbare ruimte nu ook online te bekijken

Zo’n 80 beelden staan op diverse plekken in onze stad. De gemeente Leiden heeft in samenwerking met Museum de Lakenhal, deze kunstwerken in beeld gebracht en online gezet. Er is informatie te vinden over ieder kunstwerk, maar ook over de maker ervan en allerlei achtergrondverhalen. Sommige beelden zijn natuurlijk overbekend, zoals dat van Rembrandt aan de Witte Singel. Maar wat is bijvoorbeeld het verhaal achter de drie pijlers onder perron 1 van Leiden CS van Maarten van Maanen of de verspreide koffers van Ram Katzir? Wie heeft de zonnewijzer op de Meelfabriek gemaakt en wat stellen die immense roestige kolommen aan de Plesmanlaan voor? Wie er meer over wil weten kan terecht op: www.leiden.nl  

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×