Rijnland Ziekenhuis gaat digitaal

Het Rijnland Ziekenhuis gaat de patiëntendossiers digitaliseren. Gisteren ondertekende het ziekenhuis met dat doel een contract met een softwareleverancier en een adviesbureau. Het Rijnland wil in 2014 volledig over zijn op het elektronische systeem. Dit houdt in dat alle informatie over een patiënt wordt bijgehouden in één digitaal, elektronisch patiëntendossier (EPD). Deze informatie is 24 uur per dag beschikbaar, zodat betrokken zorgverleners uit de Leiderdorpse en Alphense vestiging van het Rijnland altijd op de hoogte zijn van de meest actuele gegevens van de patiënt. Omdat gegevens in het EPD maar één keer vastgelegd hoeven te worden, levert dit een efficiëntere werkwijze op. Het EPD van het Rijnland is niet toegankelijk voor externe zorgverleners, zoals huisartsen.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×