Chinese terracotta strijders komen naar Museum Volkenkunde

Binnenkort komen drie Chinese terracotta strijders naar Museum Volkenkunde. De aardewerken soldaten zijn vanaf 6 april te zien samen met andere archeologische vondsten uit het grafcomplex van China’s eerste keizer, Qin Shihuang. Het complete terracottaleger bestaat uit meer dan 7000 mannen, op ware grootte en realistisch uitgebeeld. Ze zijn onderverdeeld in voetvolk, kruisboogschieters en ruiters met strijdwagens en paarden. In het Volkenkunde zijn een officier, een knielende boogschutter en een soldaat te zien. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking met twee Chinese instituten, het Shaanxi Provincial Cultural Relics Bureau en Shaanxi Cultural Heritage Promotion Center. (Foto: www.volkenkunde.nl )

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×