Naturalis Late Night Show over de ontdekking van het leven

Naturalis en CSG Centre for Society and the Life Sciences organiseren komende dinsdag om 20.00 uur de vierde Late Night Show van Naturalis. Dit keer is het thema `de ontdekking van het leven’. Het wordt een avond vol ontdekkingen, wetenschap en prikkelende vraagstukken. Gastheer Maarten Keulemans zal met verschillende gasten uit de wetenschap, filosofie en kunst in gesprek gaan om het leven nader te ontdekken. Zo legt Frans Snik, sterrenkundige aan de Universiteit Leiden, uit waarom er leven op aarde mogelijk is. biologe Tinde van Andel vertelt over haar onderzoek naar medicijnmannen in Afrika en geneeskundige planten. Filosofe Martijntje Smits vraagt zich af waarom robots wel of niet leven en wat onze definitie van leven eigenlijk is. Paleontoloog John de Vos gaat aan de slag met een spectaculaire reconstructie van een Nothosaurus. Het volledige programma staat op www.naturalis.nl. Deelname aan deze avond in het Auditorium kost €10 per persoon. Aanmelden kan via evenementen@ncbnaturalis.nl

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×