Gebruikersruimte bij Nieuwe Energie komt er

De gebruikersruimte voor harddrugsverslaafden bij Nieuwe Energie komt er. Dat heeft een meerderheid van de Leidse gemeenteraad afgelopen avond besloten. VVD, CDA en Leefbaar Leiden stemden tegen. Om principiële redenen (CDA) of omdat ze het vooral te duur vinden (VVD). Wel komt er op verzoek van de VVD streng toezicht om overlast tegen te gaan en mogen de verslaafden op de negen doorstroomkamers die ook gerealiseerd worden officieel geen harddrugs gebruiken. Een motie die D66 daarover indiende werd aangenomen. De raad is bang dat er anders niet een, maar tien gebruikersruimtes komen.

Voor- en tegenstanders lichten hun standpunt toe. Achtereenvolgens spreekt Chris de Waard met VVD-voorman Paul Laudy, CDA-raadslid Moniek van Sandick, SP-raadslid Eva de Bakker en wethouder Roos van Gelderen (SP, Zorg en Welzijn).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×