Grand Café Van Buuren open op Stationsweg

De Stationsweg in Leiden is een nieuwe horecagelegenheid rijker. Op de plek waar voorheen Grand Café La Gare was gevestigd huist nu Grand Café Van Buuren. Na een ingrijpende verbouwing zijn vorige week de deuren voor het eerst geopend. Van Buuren richt zich op op alle leeftijden. Men kan er terecht voor een kop koffie, lunch, diner en borrel. Op de menukaart prijken zowel een broodje kroket en een satéschotel als luxere gerechten als biefstuk, rundersteak en verse kreeft. “Je kunt hier met je voetbalvrienden terecht voor een sateetje, maar ook uitgebreid genieten van een 3-gangendiner met je schoonouders,” vat eigenaar Singha Witteman samen.

De verbouwing had nogal wat voeten in de aarde. Het pand aan de Stationsweg had te kampen met achterstallig onderhoud. Tijdens de werkzaamheden bleek zelfs dat voor een deel van de vloer instortingsgevaar dreigde. Met man en macht is ervoor gezorgd dat ondanks die tegenslag de planning is gehaald.

Waar komt de naam Van Buuren eigenlijk vandaan? Singha Witteman grijnst: “Het is herkenbaar en het is een naam die je makkelijk onthoudt. Ok, we hebben ook voor Van Buuren gekozen met een knipoog naar DJ Armin, die natuurlijk een van de bekendste Leidenaren is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×