Burgemeester Lenferink deed vrijwilligerswerk bij verpleeghuis Groenhoven tijdens NL DOET. (Foto's: iDOE).

750 Vrijwilligers bij NL DOET

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben tijdens NL DOET zo’n 750 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken voor verschillende maatschappelijke organisaties in en om Leiden. Vrijwilligers zochten individueel of per groep naar een passende klus op de landelijke website van NL DOET, of lieten zich hierbij helpen door iDOE. In totaal heeft iDOE zo’n 35 matches kunnen maken, uiteenlopend van het schoonmaken van de buurt tot het meebouwen aan een theater.

Wethouder Robert Strijk (Leiden)  verzorgde een High Tea in het Rijnlands Revalidatie Centrum, terwijl wethouder Pieter Van Woensel de schooltuinen van Leiden lenteklaar maakte. In gezinscentrum Slaaghwijk werd samen met de kinderen druk geknutseld en gespeeld door wethouder Roos van Gelderen en D66 Leiden. Ook burgemeester Lenferink was van de partij en heeft, samen met medewerkers van SLS wonen en leerlingen van het ID College de ouderen uit verpleeghuis Groenhoven in de watten gelegd. Na afloop liep de burgemeester spontaan nog even mee met de ouderen om het voormalige woonhuis van de heer Boerhaave te bezichtigen.  

Weth. Roos v. Gelderen.JPG

“Het is elk jaar weer zo leuk om te zien hoeveel werk er wordt verzet door al die vrijwilligers voor één dag”, zegt Annemieke Dubbeldeman van iDOE, coördinator van NL DOET in Leiden.

Schooltuinen, wethouder van Woensel 2.JPG

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×