VVD Leiden wil af van stoepbordverbod

De VVD-raadsleden Frederik Zevenbergen en Magreet van Wijk vragen het college om het verbod op stoepborden te heroverwegen. Er wordt door winkeliers steeds meer geklaagd nu de gemeente de laatste tijd is begonnen met het handhaven van het verbod dat al in 2007 inging. “Bovendien is ondernemen in 2012 keihard werken voor een boterham. De consument geeft door de economische crisis minder uit en de concurrentie is zwaar. Winkeliers doen alles om hun waren aan te prijzen”, aldus de liberale raadsleden. “Het draagvlak voor het stoepbord-verbod lijkt ten opzichte van 2007 flink afgenomen te zijn.”

De VVD wil dat het verbod wordt geevalueerd. Totdat duidelijk is of het van kracht blijft zou de gemeente alleen moeten ingrijpen als borden bijvoorbeeld een blindegeleidestrook blokkeren of op een andere manier voor gevaarlijke situaties zorgen.

Ook roepen de VVD-raadsleden het college op om nu eindelijk eens werk te maken van een goed zichtbare reclame-uiting die het publiek op de Breestraat verwijst naar de vele authentieke winkeltjes in het achtergelegen Pieterskwartier. Nu de stoepborden verdwenen zijn klagen die steen en been, omdat ze slecht vindbaar zijn. De VVD wil daarom dat er op kort termijn een oplossing wordt gevonden die ook recht doet aan de historische binnenstad. Bijvoorbeeld in de vorm van smaakvolle reclamezuiltjes of een ‘Leidse winkelloper’, analoog aan de Leidse Loper die toeristen langs Leidse monumenten en andere bezienswaardigheden leidt.

Die nieuwe reclameuitingen zouden dan ook in andere delen van de stad ingevoerd kunnen worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×