Leidse kinderen deze zomer weer welkom in Jeugddorp

In de middelste twee weken van de zomervakantie  (maandag 23 juli t/m vrijdag 3 augustus) wordt de 17e editie van Jeugddorp gehouden. Alle Leidse kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar – met name kinderen die niet op vakantie gaan – zijn welkom op Jeugddorp. Zij kunnen iedere dag kiezen of ze meedoen aan toneel, knutselen, huttenbouw, sport en spel of een bijzondere workshop. Het thema van Jeugddorp is altijd ‘Magisch’ met iedere week een ander subthema. Dit jaar staat het in het teken van dromen/wensen en muziek/dans.

Op het terrein aan de Voorschoterweg (naast zwembad de Vliet) kunnen de kinderen zich lekker uitleven in een groene omgeving. Er zijn voldoende voorzieningen om zo nodig ook binnenactiviteiten te organiseren, maar Jeugddorp speelt zich voornamelijk af  in de  buitenlucht.

Libertas dat het Jeugddorp organiseert is nog op zoek naar enthousiaste mensen die sportief en/of creatief zijn en het leuk vinden om kinderen te begeleiden. Wat denk je er van om samen met een team van vrijwilligers en beroepskrachten 150 kinderen een leuke dag te bezorgen? Huttenbouwen, speurtochten, ballonvouwen, springen op het luchtkussen. Het kan allemaal op Magisch Jeugddorp. Ook mensen met een EHBO diploma of mensen die klusjes willen doen zijn welkom. Ter voorbereiding is er een trainingsdag op zaterdag 30 juni. Neem voor meer informatie of opgave contact op met Kirsten Zitman k.zitman@libertasleiden.nl of 06-52341419. 

Voor het Jeugddorp wordt ook gewerkt met maatschappelijke stages. deze zijn, evenals de vrijwilligersvacatures, ook te vinden op www.i-doe.nl. Iedereen die interesse heeft, kan ook langskomen bij het contactpunt van iDOE. Dat kan op maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur aan de Breestraat 15.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×