Peter Peereboom exposeert zijn ‘11de Muze’ in Volkenkunde

Kunstenaar Peter Peereboom exposeert zijn installatie ‘De geboorte van de 11de Muze’ in Museum Volkenkunde. Zijn ‘Media sculptuur’, projecties, film en fotofriezen vertellen het verhaal over de Oude Griekse mythologie, dat gaat over negen plus één muzen en de kunstenaar voegde daar OdiliaMedia, de 11de Muze, aan toe. Peereboom laat doormiddel van zijn installatie het Proniversum, zien, waar de god WEB met zijn vrouw, de godin Digitalisis, heersen. Hun dochter en zoon Energia en Commukates creëren het fenomeen Media. Het project biedt een overzicht van Peerebooms reis door Europa met het thema ‘Athena and the Muse’, waarmee hij in 2008 startte en in 2018 zal beëindigen. Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april vormt de evenementenzaal van het museum met de Media Tempel het decor voor ‘De geboorte van de 11de Muze’. Meer info; www.volkenkunde.nl  en www.themuse.nl (Foto: PR.) 

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×