Finale ‘Willie Wortel Wedstrijd’ komt eraan

Op woensdagavond 4 april is het zover en vindt de finale plaats van de spannende ‘Willie Wortel Wedstrijd’ in Museum Boerhaave. Dit jaar beoordeelde de jury maar liefst 199 uitvindingen van jongeren uit Leiden, Alphen aan den Rijn en omgeving. De 22 beste ideeën worden door de jeugdige uitvinders gepresenteerd aan de deskundige jury, waar onder andere de 12-jarige Vince, winnaar van het TV-programma ‘Het Beste Idee van Nederland’ en wethouder Frank de Wit deel van uitmaken. Naast de winnaar van de hoofdprijs kiest de jury de beste technische vinding, ‘Het Lampje’. De ‘Willie’ gaat naar het origineelste en leukste idee dat in de praktijk helaas onuitvoerbaar blijkt. Voor de Publieksprijs kan men stemmen via: www.williewortelwedstrijd.nl

Op deze website worden de 22 genomineerde uitvindingen gepresenteerd, die ook in het museum te bewonderen zijn van 5 april tot en met 6 mei. Meer info: www.museumboerhaave.nl

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×