Dit tuinsetje is gemaakt van de houten balustrades uit de Groenoordhallen. De gemeente krijgt het cadeau van Peter Hulst die de materialen heeft opgekocht voor hergebruik. Een deel van het sloophout gebruikt hij zelf om er weer iets nieuws van te maken. Pieter van Woensel denkt dat de gemeente de picknicktafel mogelijk een plekje kan geven in de Tuin van Noord. (Foto's: Chris de Waard).

Ontmanteling Groenoordhallen vordert gestaag

Vandaag is bij de Groenoordhallen begonnen met het verwijderen van de enorme spanten. De houten bogen wegen circa 18.000 kilo per stuk. Er zijn dan ook meerdere hoogwerkers tegelijk nodig om ze te verwijderen.

Wethouder van Woensel legt uit dat de hallen duurzaam worden ontmanteld. Alles wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Twee spanten houdt de gemeente zelf. Ze worden verwerkt tot straatmeubilair, zodat wijkbewoners straks op bankjes van Groenoordhallenhout kunnen zitten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×