Vice-voorzitter Willem te Beest van de Universiteit Leiden is bereid om mee te werken aan het openhouden van het LAKTheater als gemeente en BV Stadspodia alsnog een mogelijkheid zien om tegemoet te komen aan de voorwaarden die de universiteit stelt. (Foto: Chris de Waard).

Sprankje hoop voor LAKTheater

De Universiteit Leiden houdt de deur om alsnog overeenstemming te bereiken over een oplossing voor het LAKTheater op een kier. Wel moet er dan alsnog worden voldaan aan de voorwaarden die de universiteit aan zo’n oplossing stelt. De belangrijskte daarvan is een vierjarige baangarantie voor het personeel van het vlakkevloertheater.

rvh.jpg“Het convenant met de gemeente is weliswaar verlopen, maar als er alsnog overeenstemming komt, maakt me dat niet uit”, zei vice-voorzitter Willem te Beest van de universiteit vanmiddag toen GroenLinks Leiden hem een petitie met 800 handtekeningen overhandigde. Die partij doet nu een laatste oproep aan cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan om opnieuw met de universiteit om tafel te gaan.

 

 

 

 Duo-raadslid Robbert van Heuven van GroenLinks Leiden met de door 800 mensen ondertekende petitie.

Achtereenvolgens Kees Scholten van het Volksoperahuis, een vaste speler in het LAKTheater, GroenLinks Leiden fractievoorzitter Pieter Kos, vice-voorzitter Willem te Beest en duo-raadslid Robbert van Heuven van GroenLinks Leiden.

Cultuur Leiden laktheater


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×