Foto: PR.

‘Passie voor bloemen’ in 17e en 18e eeuwse botanische tekeningen

Leidenaar Johannes le Francq van Berkhey was een gedreven verzamelaar van natuurhistorische objecten, maar moest wegens geldgebrek in 1785 zijn collectie laten veilen. Hierbij gingen ook 41 botanische aquarellen onder de hamer, die gekocht werden door het Spaanse Koninklijk Kabinet voor Natuurlijke Historie. Van 29 maart tot en met 8 juli worden de botanische kunstwerken onder de titel ‘Passie voor bloemen’ geëxposeerd in Museum Naturalis en is de collectie even terug in Leiden. Kunstenaars als Maria Sibylla Merian (1647-1717) en Georg Ehret (1708-1770) zijn nog steeds voorbeelden voor de huidige generatie botanisch tekenaars. Tijdens de feestelijke opening zullen de Ambassadeur van Spanje, Francisco Javier Vallaure en Pilar san Pío, conservator van het Real Jardín Botánico, spreken.
Meer info: www.naturalis.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×