Connexxion en Arriva willen rijden in Zuid-Holland Noord

Gisteren is voor vervoerders de termijn verlopen om in te schrijven op de concessie Zuid-Holland Noord voor openbaar vervoer over de weg. De provincie Zuid-Holland heeft van de vervoerders Arriva en Connexxion aanbiedingen ontvangen. Daarin hebben de vervoerders uitgebreid beschreven hoe ze het openbaar vervoer in de concessie Zuid-Holland Noord de komende jaren willen uitvoeren. De komende weken worden de inschrijvingen beoordeeld. Naar verwachting maakt de provincie op 18 april bekend welke vervoerder vanaf 9 december het openbaar vervoer in de Duin- en Bollenstreek, Leiden, de Rijnstreek en Midden-Holland gaat verzorgen.

De provincie verleent de concessie Zuid-Holland Noord voor een periode van acht jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van twee jaar. De totale omzet van de concessie bedraagt ruim 600 miljoen euro over tien jaar. Met de aanbesteding wil de provincie de huidige kwaliteit van het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord zoveel mogelijk behouden, en liefst verbeteren. Nieuwe accenten worden onder andere gelegd op het aanbieden van zo nuttig en effectief mogelijk openbaar vervoer en op comfort en milieu.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×