Droom mee over Leiden in 2030

De gemeente Leiden presenteerde eind februari haar ‘ontwikkelingsvisie 2030‘, over hoe Leiden er in 2030 volgens de gemeente uit moet gaan zien. Aanstaande maandag is er vanaf 19.00 uur een openbare conferentie over deze visie in de Leidse Schouwburg. Negen sprekers zullen vertellen over hun Leiden in 2030. Tussendoor is er voor iedereen gelegenheid om mee te praten over Leidens toekomst.

Wethouder van Cultuur, Werk en Inkomen Jan-Jaap de Haan wil iedereen uitdagen de schouders eronder te zetten: “Ik ben benieuwd naar ieders ideeën, gedachten, beelden en dromen over hoe Leiden eruit ziet in 2030.” De bijeenkomst van maandag zal worden geopend door bugermeester Henri Lenferink. Onder anderen oud-politicus Frits Huffnagel, Lakenhaldirecteur Meta Knol en Lisa Johnson van SLS wonen zullen spreken over hun toekomstvisie op Leiden. Geïnteresseerde Leidenaren kunnen hun ideeën delen op www.leiden.nl/stadvanontdekkingen en op Twitter via de hashtag #Leiden2030.

Het plan, ‘Leiden, Stad van Ontdekkingen 2030’, is geheel herzien ten opzichte van zeven jaar geleden. Volgens wethouder De Haan is het plan meer dan alleen een marketingleus: “Het is een toekomstvisie. Daarom is het interessant om met inwoners, stadpartners en ondernemers van gedachten te wisselen over die toekomst.” De belangrijkste ambitities van de gemeente richten zich op het internationale en historische karakter van Leiden. Door middel van het verbeteren van de bereikbaarheid en een goede samenwerking tussen universiteit, het Universitair Medisch Centrum en het Bio Science Park wil de gemeente deze ambities realiseren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×