Brandstichter vliegt zelf in de fik

Een nog onbekende man die afgelopen zaterdagavond een auto in brand stak in de Debussystraat is daarbij zelf ook in brand gevlogen. De politie heeft zojuist beelden openbaar gemaakt van de brandstichting. De politie hoopt dat er getuigen zijn die meer kunnen vertellen over de brandstichter.

https://youtube.com/watch?v=r6RdNaOcfk4

Op de beelden is te zien hoe de man op zaterdag 24 maart rond 23.10 uur op de Debussystraat een auto overgiet met een brandbare vloeistof. Als hij de vloeistof in brand steekt, slaan de vlammen over op de man zelf. Hij springt dan op een fiets met kleine wielen en zwarte fietstassen en rijdt brandend weg. Het zou kunnen dat het om een vouwfiets gaat.

Het is heel goed mogelijk dat de brandstichter bij zijn actie gewond is geraakt. De politie wil daarom graag spreken met mensen die in hun omgeving iemand kennen die na zaterdagavond 24 maart 23.10 uur brandwonden had of die brandschade had aan zijn kleding. Ook met mensen die iemand kennen die rijdt op een fiets met kleine wielen en zwarte fietstassen wil de politie graag in contact komen. Alle andere informatie over deze brandstichting is ook van harte welkom.

Getuigen wordt gevraagd te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×