LUMC lanceert eigen Kunstroute

Wethouder Jan Jaap de Haan (Cultuur) zal op 12 april in de Galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) het eerste exemplaar van de nieuwe Kunstroute uitreiken. Andrea Kleekamp, geregelde bezoeker en patiënt van het LUMC, zal de route langs 39 spraakmakende kunstwerken in en om het ziekenhuis, in ontvangst nemen. Prof. Agnes van den Berg houdt voorafgaand aan de feestelijkheden een korte lezing over ‘De helende werking van kunst en groen’. Enkele kunstenaars, zoals Anna Thalia Benus, Machiel Botman, Reinoud van Vught, Jos van der Sommen, Rosemin Hendriks en Hendrik Kerstens zullen hun werk toelichten. De Kunstroute wordt uitgebracht ter gelegenheid van het derde lustrum van het LUMC.

De Kunstroute is vanaf 13 april dagelijks verkrijgbaar op verschillende uitgiftepunten in het LUMC en bij het Visitor Centre, Stationsplein 41, Leiden.

Meer info: www.lumc.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×