COC Leiden fel gekant tegen optreden Sizzla vanavond in LVC

Het COC Leiden vindt, dat de Jamaicaanse reggaezanger Sizzla niet op moet treden in Leiden, vanwege zijn heftige antihomoteksten. “Sizzla roept in zijn nummers op homo’s door het hart te schieten en hen te laten branden als een fakkel. Voor iemand die dit soort teksten zingt, moet geen plek zijn”, aldus de belangenorganisatie voor homoseksuelen. Sizzla treedt vanavond op in het LVC. Afgelopen zaterdag gaf de populaire reggaezanger een concert in de Amsterdamse Melkweg, waarbij hij zich ‘netjes heeft gedragen’. Het LVC heeft een brief rondgestuurd met een verklaring waarom ze het concert door laten gaan. Volgens hen is het al lang geleden, dat de zanger zo tekeer ging over homo’s en heeft hij in 2007 een document ondertekend waarin hij afzag van de discriminerende teksten. Het LVC vindt dat voldoende en legt bovendien de nadruk op het muzikale talent van de zanger.
Het COC reageert als volgt: “Doet dat ertoe? Hij zingt de teksten waarin hij oproept homo’s in brand te steken nog geregeld, een paar weken geleden nog tijdens een concert in Jamaica. Dat maakt duidelijk dat hij zijn teksten alleen maar voor de vorm kuist. Het is alsof iemand poeslief tegen je doet, maar achter je rug de ergste dingen vertelt.”

Het concert begint om 20.00 uur. Meer info: www.lvc.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×