Hoewel de enorme hijskraan anders doet vermoeden, ligt de sloop van de Van der Klaauwtoren aan de Kaiserstraat stil. Niet omdat de universiteit op andere gedachten is gekomen, maar omdat er nader (buurt)onderzoek noodzakelijk is om vast te stellen hoe de toren veilig gesloopt kan worden. (Foto: Chris de Waard).

Sloop Van der Klaauwtoren twee tot vier weken uitgesteld

De Van der Klaauwtoren wordt definitief gesloopt. De actie van GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe heeft de universiteit niet op andere gedachten kunnen brengen. Ook verschillende alternatieve ontwikkelplannen zijn door de universiteit ter zijde geschoven. De locatie op de kop van de Kaiserstraat wordt in een tender bouwrijp aan de markt aangeboden inclusief een plan voor nieuwbouw van woonhuizen langs de singel en een appartemententoren. De toekomsitge koper heeft daardoor niet meer de keuze om de bestaande gebouwen te herontwikkelen. Die zijn dan al weg. De universiteit denkt op die manier veel meer te kunnen verdienen aan het plan. Met die inkomsten is de Sterrewacht – op de voorgrond van de foto – inmiddels gerestaureerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×