Sloop Van der Klaauwtoren twee tot vier weken uitgesteld

1

De Van der Klaauwtoren wordt definitief gesloopt. De actie van GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe heeft de universiteit niet op andere gedachten kunnen brengen. Ook verschillende alternatieve ontwikkelplannen zijn door de universiteit ter zijde geschoven. De locatie op de kop van de Kaiserstraat wordt in een tender bouwrijp aan de markt aangeboden inclusief een plan voor nieuwbouw van woonhuizen langs de singel en een appartemententoren. De toekomsitge koper heeft daardoor niet meer de keuze om de bestaande gebouwen te herontwikkelen. Die zijn dan al weg. De universiteit denkt op die manier veel meer te kunnen verdienen aan het plan. Met die inkomsten is de Sterrewacht – op de voorgrond van de foto – inmiddels gerestaureerd.

Delen

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline