Voortbestaan Zwembad de Vliet weer onzeker

Twee jaar geleden ontsprong het toen al met sluiting bedreigde zwembad de Vliet nog de dans toen het enige openluchtbad van Leiden werd ontzien bij de bezuinigingen. Of dat nu weer lukt is erg onzeker. Nieuwe bezuinigingen oplopend tot 13 mijloen per jaar in combinatie met een enorme achterstand bij het onderhoud van sportaccomodaties brengen het zwembad opnieuw in de gevarenzone. Hoewel er nog geen nieuwe sportnota ligt waar de Leidse politiek zich over kan buigen, blijkt uit de denkrichtingen van het college wel welke kant het opgaat. Leiden heeft namelijk een overschot aan zwemwater, als je De Vliet meetelt. Zo staat te lezen in de concept sportnota.

Wanneer die langverwachte sportnota het daglicht ziet is nog steeds niet bekend. Op 16 april praat de gemeenteraadscommissie voor sportzaken in elk geval over het enorme tekort van vele tientallen miljoenen. Dat overleg was eigenlijk geheim, maar nu deze week een groot deel van de keuzes al bekend is geworden, dringt in elk geval de VVD er op aan de discussie in alle openheid te voeren.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×