Omwonenden: "Overlast Plantsoen loopt uit de hand"

Het Plantsoen is meestal een vrolijk en groen park waar jong en oud naar toekomt om te geniemen. Maar zodra het donker wordt nemen anderen het park over. Dat geldt ook als de zon schijnt. Groepen bierdrinkende jongeren zorgen voor steeds meer overlast. “De situatie loopt uit de hand”, zo schrijven omwonenden aan de gemeenteraad. De Plantsoenbewoners leggen een relatie met strenger toezicht elders in de stad: “Sinds er wordt opgetreden tegen de overlast in Groenoord-Zuid, ervaren we een enorme stjjging van de overlast in het Plantsoen”.

Tassen vol met drank, snoep, snacks en andere zaken worden volgens de buurt door groepen jongeren meegezeuld naar het stadspark en vervolgens leeg achtergelaten of in de fik gestoken. “De situatie wordt grondig vergald.”

Vanavond buigt de gemeenteraad zich over een aantal wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarin onder meer maatregelen worden genomen om effectiever op te kunnen treden tegen allerlei vormen van overlast. Met hun brief doen de bewoners een oproep aan de raad om daarmee in te stemmen. “Die aanpassingen gaan voor ons het verschil maken tussen wonen aan een levendig en gezellig park of leven met groeiende overlast”, zo staat te lezen in de brief die door tientallen omwonenden is ondertekend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×