Het toegangshek 'Chinese stijl' van Smederij Van der Geijn. De komende jaren zal China volop in de belangstelling staan in Museum Volkenkunde. De Chinazaal wordt dan steeds gevuld door verschillende Chinese musea.

China's terracottastrijders nu in Volkenkunde

Vanaf vandaag zijn drie Chinese teracottastrijders te bewonderen in het Leidse Museum Volkenkunde. De drie topstukken zijn onderdeel van een tenstoonstelling over het graf van China’s eerste keizer, Qin Shihuang, in de vernieuwde Chinazaal. Het totale terracottaleger bestond uit 7000 man, waarvan Volkenkunde er drie toont: een officier, een knielende boogschutter en een soldaat. De Leidse smederij Van de Geijn maakte speciaal voor de tentoonstelling een nieuw toegangshek voor Volkenkunde.

De tentoonstelling is een samenwerking van het museum met twee Chinese instituten, het Shaanxi Provincial Cultural Relics Bureau en het Shaanxi Cultural Heritage Promotion Center. Omdat de Chinese ambassadeur zich liet excuseren, wordt de opening vandaag bijgewoond door het cultureel attaché van de Chinese ambassade. Lees meer over de tentoonstelling op de site van Musem Volkenkunde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×