V.l.n.r. initiatiefnemers D66-raadslid Elze 't Hart, GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos en PvdA-raadslid Esther Karsch-Spiro. (Foto: Chris de Waard)

Leidse burger krijgt meer invloed

De gemeenteraad heeft gisteren met grote meerderheid een voorstel tot betere ‘publieksparticipatie’ aangenomen. Hiermee hopen D66, PvdA, Groenlinks, SP en Leefbaar Leiden, die het voorstel opstelden, de communicatie tussen gemeente en burgers te verbeteren.

Volgens deze partijen is het nu onduidelijk hoe Leidenaren invloed kunnen uitoefenen. Met de nieuwe regels moeten inwoners van Leiden eerder worden betrokken bij de besluitvorming. Daarnaast worden op initiatief van het CDA de buurtvouchers heringevoerd. De VVD bedong dat het nieuwe beleid over twee jaar wordt geëvalueerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×