Eva van Harten, foto: PR.

8-jarige Leidse wint Nationale Schaakkampioenschap

Afgelopen weekend heeft de 8-jarige Leidse Eva van Harten de Nationale Schaakkampioenschap voor spelers tot en met 10 jaar gewonnen in Waalwijk. Overtuigend werd zij eerste bij de meisjes, met 7 punten uit 9 partijen. Eva is lid van schaakclub ‘Op Eigen Wieken’ en behaalde met deze overwinning al haar vierde beker. Vorig jaar won zij het NK in de categorie tot en met 8 jaar, bij het NK Rapid tot en met 8jaar en bij het NK Snelschaken tot en met 10 jaar. De jonge kampioene gaat met haar laatste triomf door naar het Europees Jeugdkampioenschap, dat van 16 tot en met 26 augustus in Praag (Tsjechië) wordt gehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×