Negen miljoen voor sanering gasfabriekterrein

Voor de laatste fase van de sanering van het voormalig gasfabriekterrein aan de Langegracht is nog negen miljoen euro nodig. Het Huigpark, Nieuw Leyden en de Maresingel zijn al gesaneerd en met de afronding van deze laatste sanering zal het terrein klaar zijn voor de nieuwe inrichting als onderdeel van het Singelpark. De sanering zal naar verwachting een jaar duren en moet eind 2014 afgerond zijn.

Het grootste deel van de verontreinigde grond zal worden ontgraven. De rest wordt gesaneerd zonder grond te verwijderen, zogenaamde ‘in situ sanering’. Het terrein zal opnieuw worden ingericht als onderdeel van het Singelpark. De twee monumentale panden zullen een nieuwe functie krijgen en mogelijk komt het terrein beschikbaar voor evenementen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×