SP bezorgd over huurverhoging sociale woningbouw

De SP is bezorgd over de toegestane huurverhoging bij de sociale woningbouw. Minister Spies wil woningbouwverenigingen de mogelijkheid geven om de huren van sociale woningbouw met 5 procent te verhogen, voor huurders met een inkomen vanaf 43.000 euro per jaar. Deze verhoging komt bovenop de reguliere huurverhoging die per 1 juli ingaat. De SP heeft begrepen dat als de Tweede Kamer met dit voorstel ingaat, De Sleutels deze verhoging door wil voeren, en dat Ons Doel dat waarschijnlijk niet van plan is. De SP is geen voorstander van de huurverhoging, omdat die huurders alleen op kosten jaagt, maar geen oplossing biedt voor het tekort aan sociale huurwoningen. De partij vraagt burgemeester en wethouders naar hun mening en wil weten of meer Leidse corporaties het voorbeeld van De Sleutels zullen volgen. Ook wil de SP weten hoeveel Leidenaars te maken zullen krijgen met de huurverhoging. Tenslotte vraagt de partij hoe het college gaat voorkomen dat er rechtsongelijkheid gaat ontstaan tussen Leidse huurders, afhankelijk van de corporatie bij wie zij een woning huren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×