Veel belangstelling voor Getijdendag

Het Egidius Kwartet kijkt met tevredenheid terug op de Getijdendag. Zo’n 1.500 mensen trokken afgelopen zaterdag naar de Pieterskerk om daar de concerten en andere activiteiten bij te wonen. Al om 05.00 uur ’s morgens stroomden tientallen mensen toe om op tijd te zijn voor het Gregoriaanse concert van het Egidius College en het Belgische Psallentes, dat om 05.30 uur begon.

Naarmate de dag vorderde, nam het aantal bezoekers per concert toe. Zij kwamen uit het hele land. de vespers tussen 20:00 en 21:00 uur, afgewisseld met orgelspel op het beroemde Van Hagerbeer orgel, zorgden voor een onbeschrijfelijk intense sfeer waarvan bezoekers en uitvoerenden onder de indruk raakten. Over ruim een maand gaan de concerten rond het derde Leidse Koorboek van start, ook in de Pieterskerk. Kaarten zijn nu al te bestellen via www.leidsekoorboeken.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×