Vanmiddag om 16.00 uur hebben wethouder Pieter van Woensel (VVD) en SP-raadslid Eva de Bakker officieel de sleutels van het pand aan de Middelstegracht 36 overhandigd aan de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg. Het pand wordt de komende tijd eerst wind- en waterdicht gemaakt. Vervolgens wordt het verbouwd tot Vrijplaats Leiden waar onder meer de Weggeefwinkel, de Fabel van de Illegaal, Bar en Boos en andere vrijplaatsorganisaties een plek zullen krijgen. De stichting kocht het pand voor de boekwaarde van 180.000 euro. De WOZ-waarde is 321.000 euro zo vertelde Van Woensel vanmiddag. De komende 20 jaar geldt er bovendien een anti-speculatiebeding. (Foto: Chris de Waard).

Vrijplaats Leiden komt aan de Middelstegracht

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×