Grote rampenoefening bij LUMC

Vanmiddag rond 15.30 uur is een grote oefening gehouden bij het LUMC. Zo’n 500 mensen deden mee met de grootscheeps opgezette ‘ramp’. In het onderwijsgebouw had, volgens het scenario, een leerling de stoffen formaldehyde en kaliumpermanganaat naar een professor gegooid, omdat hij uit de opleiding gezet zou worden. Tientallen studenten werden onwel en kregen wonden aan de huid en ademhalingsproblemen Op dat moment waren er 200 personen in het gebouw aanwezig. Om 15.38 uur gingen de eerste wagens rijden voor een melding gebouwbrand met gevaarlijke stoffen. Even later kwam ook het SIGMA-team uit Leiden/ Katwijk ter plaatse. De brandweer onderzocht de stoffen en de naar buiten gekomen studenten werden gecheckt op aandoeningen en ademhalingsproblemen.. Rond 17.45 uur was de oefening afgelopen. De verschillende partijen toonden zich tevreden. De resultaten worden nog geëvalueerd.
(Foto’s: www.district16.nl – C. van der Star.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×