Screenshot van de spraakmakende campagne van Plan, met de titel "Ik hoop, dat ik geen meisje ben..."

‘Beschuit met muisjes’, actie voor aandacht meisjesabortussen

Morgen wordt op de Aalmarkt beschuit met muisjes uitgedeeld om de aandacht te vestigen op het grote aantal meisjesabortussen in landen zoals India. Daar worden per jaar zo’n 400.000 meisjes geaborteerd, omdat ze als minderwaardig worden gezien, of te duur in verband met de door de ouders op te brengen bruidsschat.
De actie wordt georganiseerd door Plan. Vrijwilligers van Plan staan morgen tussen 15.00 en 17.00 uur met knalroze kinderwagens voor V&D en hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor het ‘Let Girls Be Born’ project in India, dat meisjes de kans geeft geboren te worden. Meer info: www.plannederland.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×