Burgemeester Lenferink onsteekt het bevrijdingsvuur, foto: archief Sleutelstad.nl

Lenferink opent feestelijke bevrijdingsbraderie Doezastraat

Zoals ieder jaar wordt 5 mei op de Doezastraat een gezellige, sfeervolle braderie georganiseerd, waar van alles te zien, te doen, te koop en te beleven is. Om 11.00 uur zal burgemeester Lenferink de feestelijke opening verrichten. De winkeliers van deze gezellige Leidse winkelstraat pakken weer groots uit met speciale aanbiedingen. Er zijn dit jaar een aantal nieuwe dingen toegevoegd, zoals een verse streekmarkt van land van Wijk en Wouden en een groenteveiling, waarvan de opbrengst naar een zorgboerderij gaat. De muziek wordt verzorgd door het Dixi-orkest en er rijdt een treintje vanaf de Herenstraat naar het Vijf Meiplein en terug. Voor de kleine bezoekertjes is er een kinderboerderij en allerlei leuke activiteiten. De burgemeester kan ook op zijn gemak de markt langs, want om 13.00 uur ontvangt hij in dezelfde straat traditiegetrouw de lopers uit Wageningen, die het bevrijdingsvuur komen brengen. Lenferink zal met de fakkel de vuurschaal ontsteken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×