ChristenUnie dient motie van treurnis in

Uit onvrede over de beslissing van het college om de Stichting Vrijplaats een pand aan de Middelstegracht te verkopen, diende Guido Terpstra (ChristenUnie) gisteren in de gemeenteraad een motie van treurnis in. Hij snapt niet waarom de stichting een voorschot van twintig jaar subsidie (210 duizend euro) heeft gekregen om het pand onder de marktprijs te kopen, zonder dat hier voorwaarden tegenover staan. Dit is volgens hem niet uit te leggen aan andere instellingen.

Hoewel de motie alleen door de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren en de Partij van de Arbeid werd gesteund, was het merendeel van de raad het eens dat de besluitvorming niet goed is verlopen. Roelof van Laar (PvdA) stelde dat ‘blijheid en treurnis soms hand in hand gaan’. Een gevoel van opluchting dat deze langlopende kwestie nu eindelijk geregeld is overheerste echter in de raad. Jeffrey van Haaster bewonderde daarnaast de manier waarop de verantwoordelijke wethouder Van Woensel (VVD) ‘over zijn eigen schaduw heen is gesprongen’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×