Duizend ondergrondse parkeerplekken in binnenstad

Leiden krijgt er de komende jaren duizend ondergrondse parkeerplekken bij. Om dit mogelijk te maken wordt er op de Garenmarkt (400 plaatsen) en de Lammermarkt (600 plaatsen) een ondergrondse parkeergarage gebouwd. Boven de grond zal op de Lammermarkt een park worden aangelegd, mogelijk in combinatie met een plein. De Garenmarkt zal naast een ondergrondse garage ook boven de grond parkeerplekken behouden.

https://youtube.com/watch?v=7mftJTwj2qU

Video: Gemeente Leiden

Leiden heeft in principe genoeg parkeerplekken, maar zou volgens onderzoek meer bezoekers met de auto naar Leiden kunnen trekken als er betere parkeergelegenheid geboden zou worden. Wethouder Van Woensel is dan ook blij met de garages: “We voegen duizend hoogwaardige parkeerplekken aan de Leidse binnenstad toe. Hiermee maken we het centrum nog aantrekkelijker om te bezoeken.”

Om voldoende parkeergelegenheid te blijven bieden in de komende tien jaar, komt er een tijdelijke garage bij de Morspoort, die plaats biedt aan 390 auto’s. De bouw daarvan kan je via de webcam volgen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×