Zonovergoten Koninginnedag kleurt Leiden oranje

Na barre herfstweken van de afgelopen lijkt vandaag de zomer losgebarsten boven een oranje Sleutelstad. Met de fiets, lopend of over de Leidse wateren komen mensen massaal naar de evenementen in de stad. Naast alle officiële festiviteiten spreiden Leidenaren spontaan kleedjes uit om hun overtollige spulletjes aan de man te brengen, of verkopen hapjes en drankjes aan het langstrekkende publiek. Op de Hooglandse Kerkgracht vindt de jaarlijkse kindervrijmarkt plaats met vooral speelgoed en musicerende kinderen. De terrassen zijn afgeladen met oranje gasten en op het water varen bootjes af en aan met passagiers die vaak al flink aan het bier of de rosé zijn. Kijk voor het volledige feestprogramma op www.leiden.nl (Foto’s: Jacqueline Borg.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×