157 messen ingeleverd

Sinds afgelopen dinsdag is er een wetswijziging van kracht, die inhoudt dat alle vlindermessen, valmessen en stiletto’s nu verboden zijn. Van 23 tot en met 30 april konden dergelijke messen vrijwillig en anoniem in containers op de districtsbureaus in Alphen, Leiden, Noordwijk en Gouda gegooid worden. In totaal werden er zo 157 messen ingeleverd. De buit bestond uit 23 valmessen, 16 vlindermessen en 27 stiletto’s. Ook bevatten de containers een aantal kapmessen, bajonetten, dolken en keukenmessen. Als bijvangst zaten er ook werpsterren bij.De messen zijn in een verzegelde container gedaan en worden ter vernietiging bij de Unit Logistiek en Distributie van het KLPD aangeboden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×