Jongen verwondt agent bij aanhouding

Twee agenten hebben zaterdagavond aangifte gedaan tegen een 15-jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk, die zich flink verzette tijdens zijn aanhouding en daarbij één van hen verwondde. Rond 22.30 uur fietste een 15-jarige Oegstgeestenaar over het pad tussen de Aert van Neslaan en de Admiraal de Ruyterlaan. Hij raakte aan de praat met een groep van zes of zeven jongeren, die daar op een bankje zaten. Eén van hen stak plotseling zijn hand in de zak van de Oegstgeestenaar en haalde daar geld uit. Toen het slachtoffer zijn geld terug vroeg, werd hij bedreigd. De gewaarschuwde politie, hield op de Lange Voort een 15-jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk, een 15-jarige jongen uit Leiden en een 14-jarige jongen uit Voorhout aan. De knaap uit Hazerswoude-Rijndijk wist even te ontkomen. Na een achtervolging kregen de agenten hem op de Karel Doormanlaan weer te pakken. Bij zijn aanhouding verzette de jongen zich zo hevig, dat de schouder van één van de agenten uit de kom schoot. Daarna viel hij samen met diezelfde agent in het prikkeldraad, wat laatstgenoemde een flinke wond opleverde, die hij moest laten hechten. Bij zijn uiteindelijke aanhouding, uitte de jongen diverse bedreigingen aan het adres van de politie. Twee agenten deden daarop aangifte tegen hem.

De politie is nog op zoek naar de rest van de jongeren uit het groepje, waarmee de Oegstgeestenaar bij het bankje sprak.

De politie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×