Politie zoekt dader gewapende woningoverval

De politie is op zoek naar de dader van een gewapende woningoverval. Afgelopen woensdag drong een gemaskerde man rond 23.00 uur een huis aan de Beethovenweg binnen. Hij bedreide de bewoners met een vuurwapen en eiste geld. De indringer raakte in gevecht met één van de bewoners en verwondde die licht. Daarna hield hij het voor gezien en ging er vandoor, vermoedelijk richting Oude Zeeweg. De bewoners waarschuwden onmiddellijk de politie, die direct een grote zoekactie hield. Daarbij werden ook een helikopter en politiehonden ingezet, die zelfs op het strand naar de overvaller zochten. Verder heeft de politie gebruik gemaakt van Twitter. Dit leverde tips op over de mogelijke vluchtroute van de dader, maar leidde niet tot nieuwe informatie over hem. De overvaller heeft een smal gezicht, is blank en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een lengte van ongeveer 1.75 m, en droeg tijdens de overval een zwart/blauw (mogelijk) trainingspak met een geel logo op de borst. Hij droeg zwarte sportschoenen. De politie heeft sporenonderzoek en een eerste buurtonderzoek verricht en zet het onderzoek voort. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×