Informatieavond politievrijwilligers

Politie Hollands Midden is op zoek naar gemotiveerde politievrijwilligers en organiseert met dat doel komende woensdagavond een informatieavond over het werk van de politievrijwilliger. Deze avond vindt plaats op het politiebureau aan Langegracht 11. De politievrijwilligers surveilleren op straat, waar zij van alles tegen kunnen komen, van verkeersongelukken tot zakkenrollers. Daarnaast ondersteunen de vrijwilligers bij speciale activiteiten zoals verkeerscontroles en bijzondere evenementen waaronder sportwedstrijden, jaarmarkten en kermissen. De vrijwilligers dragen bij aan de veiligheid op straat en kunnen vanuit hun eigen werkachtergrond en levenservaring de politieorganisatie bijstaan. Alle vrijwilligers volgen een professionele opleiding die ruim een jaar duurt, en waaraan zij gemiddeld één avond per week besteden. Zaken die tijdens deze opleiding aan de orde komen zijn onder meer wetgeving, aanhoudingstechnieken, zelfverdediging en EHBO. Theorieweken worden afgewisseld met praktijkweken, waarin de vrijwilliger in opleiding ’s avonds of in het weekend de straat op gaat in een team van vrijwilligers en beroepsagenten. Gemiddeld werken vrijwilligers zo’n twee tot vier dagen per maand, mede afhankelijk van eigen wensen en inzetbaarheid. De vrijwilliger ontvangt een bescheiden jaarlijkse uitkering, een urenvergoeding en een kledingtoelage.

De informatieavond begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur eindigen. Ook wordt op 6 juni in Leiderdorp in het oude politiebureau aan de Hoogmadeseweg een voorlichtingsavond gehouden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×