Zuid-Hollands openbaar vervoer best gewaardeerd

Het Zuid-Hollands openbaar vervoer wordt het best gewaardeerd. Reizigers geven het openbaar vervoer in Zuid-Holland het hoogste rapportcijfer van Nederland. Dat blijkt uit de landelijke OV-klantenbarometer die in 2011 voor de tiende keer is gehouden. Het Zuid-Hollandse OV wordt gemiddeld met een 7,5 gewaardeerd. Het landelijk gemiddelde ligt op 7,2. Van de 87 gebieden die landelijk zijn onderzocht in opdracht van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) vallen er zes onder de verantwoordelijkheid van de provincie Zuid-Holland. Het gaat om: Zuid-Holland Noord, Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee, Drechtsteden/Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de Waterbus tussen Dordrecht en Rotterdam, de MerwedeLingelijn en de trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Reizigers werd onder meer gevraagd naar hun oordeel over punctualiteit,prijs, comfort en veiligheid. De Waterbus scoort een 8,1 en staat daarmee tweede op de lijst van 87. De busdiensten voor de gebieden Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee en Drechtsteden/Alblasserwaard-Vijfheerenlanden worden met een 7,4 gewaardeerd. Het OV in de regio Zuid-Holland Noord kreeg een 7,5. De MerwedeLingelijn scoorde in 2011 een 7,5 en staat daarmee landelijk op de vijfde plek in de ranglijst van twintig regionale treindiensten. De trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn ligt met een waardering van 6,9 onder het landelijk gemiddelde. Meer informatie over de uitkomsten, staat op www.kpvv.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×