Tijdens de ledenvergadering nam Els van Eijck van Heslinga na zes jaar afscheid als voorzitter van de 3 October Vereeniging. Daarbij werd ze verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Lenferink Lenferink speldde haar de versierselen op die horen bij de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De nieuwe voorzitter, Michiel Zonnevylle, werd bij acclamatie benoemd. (Foto's: Chris de Waard).

Thema Leidens Ontzet: Hollandsch Glorie

Hollandsch Glorie. Dat is het thema waarmee Leiden dit jaar 3 October zal vieren. De optocht zal dit jaar dus gedomineerd worden door zaken als molens, klompen, tulpen, oranje, poffertjes, bitterballen en nog veel meer herkenbaars van eigen bodem. Dat maakte voorzitter Henriƫtte van Baalen van de optochtcommissie donderdagavond bekend tijdens de 126e algemene ledenvergadering van de 3 October Vereeniging.

Voor die optocht is ze nog op zoek naar figuranten, dus wie op 3 oktober verkleed als kaas of koe een rondje Leiden wil lopen, kan zich melden. Op 14 juni wordt er vanaf 20.00 uur een speciale figurantenavond georganiseerd bij De Clercq advocaten aan de Hoge Rijndijk. Het figureren in de Grote Optocht is zo leuk dat sommigen het al vele decennia doen. Soms zelfs al vijftig jaar.

De viering van Leidens Ontzet valt dit jaar op woensdag 3 oktober.

Cultuur Leiden 3oktober2012


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×