Lezingen Arabische Lente bij Amnesty International

De studentengroep van mensenrechtenorganisatie Amnesty International afdeling Leiden besteedt op vrijdag 1 juni met het programma `Freedom, justice and order’ aandacht aan de Arabische lente in Noord-Afrika. In de lezingen van Anita Witlox, landendeskundige van Amnesty, en de Nederlands-Tunesische studenten Nadia Jemaa en Skander Jaïbi, staat de naleving van de mensenrechten voor, tijdens en na de Arabische lente in Tunesië centraal.

Nadia en Skander vertellen over hun tijd in het roerige Tunesië En gaan in op de vraag hoe het verder moet. Landendeskundige Anita Witlox gaat in op de oorzaken en gevolgen van de Arabische lente. Zij zal ook stilstaan bij de rol van mensenrechtenadvocate Radhia Nasraoui en blogger Leena Ben Mheni, twee belangrijke personen in de opstand tegen Ben Ali.

Belangstellenden zijn op 1 juni welkom in het Kamerlingh Onnes gebouw aan Steenschuur 25. De avond duurt van 18.00 tot 19.30 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×